Select Page

Mikä ammatti sopii minulle parhaiten? Tämän kysymyksen esitin yli 100 kertaa yläasteella ja lukiossa, kun olin eksyksissäni.
Minulla oli Internetistä aikaisempi (perus)versio, jotta pystyin suorittamaan uravalintatestejä. Uskomatonta, että Internet ja monet uravalintatestit ovat parantuneet valtavasti kymmenen vuoden aikana sen jälkeen. Samalla vaihtoehtojen määrä on lisääntynyt. Tarjolla on sekä teini-ikäisten että aikuisten ammatinvalintakokeita. Löydät kaiken siltä väliltä.

Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, missä uravalintatestien pitäisi (ja pitäisi) tapahtua, kuinka ne auttoivat minua, luonnollista urapolkuani ja oliko uravalintakoneista minulle apua. Tämä teksti auttaa sinua, olitpa nuori tai vanha ja epävarma tulevaisuudestasi.

Internetin parhaat uravalintatestit
Tärkeintä on mitä ajattelet. Saatat miettiä, minne mennä lukion tai ammatillisen koulun jälkeen. Olet ehkä työskennellyt jonkin aikaa ja päättänyt, että tämä ei ole oikea ala. Riippumatta tilanteestasi, ammattivalintatestit ovat saatavilla verkossa.

Nopea opiskelupaikan valintakoe

Eximian testi sinulle parhaan opiskelualan selvittämiseksi on opiskelupaikan valintakoe. Se on helppo täyttää ja voi auttaa sinua löytämään oikean polun.

Eximia testasi minua ja huomasin, että taloustiede oli paras vaihtoehto. Eximian koe olisi ollut minulle nopeampi, jos minulla olisi taloustieteen maisteri.

Osat 1 ja 2 Mitä minusta tulee, kun aikani tulee? testit

Eximian testissä on vain 16 kysymystä. Kun koulu loppuu – mikä minusta tulee isona? Testi (20 kysymystä) ja Student.fi 39 kysymys Mikä ammatti sopii sinulle testi (39 kysymystä).

Niille, joilla on jonkin verran tietoa suunnasta, Eximian- tai When School Ends -testit voivat olla erittäin käteviä. Et saa syvällistä analyysiä, jossa on vain 20 kysymystä. Jos sinulla on aikaa (ja tämä on asia, joka määrää koko elämäsi suunnan), Opiskelijakoe tai paras, …., olisi hyvä valinta.

Ammattivalintakoe MOL

MOL:t, TE-palvelut tai työ- ja elinkeinotoimiston ammattivalintakoe ovat suosikkejani. Tässä verorahat voidaan käyttää hyväksi.

MOL:n uratesti voi auttaa sinua löytämään suunnan ja uuden suunnan elämääsi. Se auttoi minua kadonneena nuorena. Aikuisen tai nuoren uran valinta on yhtä haastavaa. MOL:n testi sopii kaikenikäisille ja syvällisimmille.

MOL.fin -testi sisältää 107 kysymystä. Se antaa sinulle 10 parasta ammattia, mukaan lukien joitain, joita et tiennyt olevan olemassa. Vaikka 107 kysymystä vaikuttavat pelottavilta, se on melko pieni, kun ajatellaan niiden vaikutusta elämääsi.

Muistan edelleen ammatin, jonka MOL antoi minulle 10 vuotta sitten – uran, jonka olemassaolosta minulla ei ollut aavistustakaan. MOL:n työnvalintatestit paljastivat, että lennonjohtaja oli ihanteellinen työ 18-vuotiaalle omavaraiselle haasteelle.

Tämän kokemuksen jälkeen tutustuin koulutukseen ja työhön paremmin. En kuitenkaan kestänyt vuorotyötä, joten lopetin. Muut vaihtoehdot olivat niin hyödyllisiä, että minun oli helpompi päättää hakea kauppakorkeakouluun.

Jos olet tosissaan etsimässä itsellesi parasta, suorita MOL-testi. Sillä voi olla suuri muutos elämässäsi.

Mikä ammatti sopii minulle parhaiten, jos testit on uskottava?

Olen innoissani nykyisestä työstäni ja taloustieteen maisterin tutkinnostani, mutta lähdin kokeisiin, koska olin utelias. Osoittavatko testit, että olen oikealla alalla? Odotamme sinua. Nämä olivat tulokset.

Eximian koulutuslähtötesti: kauppatieteet 87 %

Tämä oli jotain, jonka olin jo tehnyt. Olin iloinen taloustieteen koulutuksestani ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, joten Eximian-koe olisi ollut loistava tapa viedä minut oikeaan suuntaan nuorena.

Kun koulu loppuu koe

“Tarve toteuttaa itseään on erittäin korkea, ja olet erittäin suoritushakuinen. Ihmisiä arvostetaan älykkyyden ja kykyjen perusteella, ei asemansa perusteella. Koska uskot vahvasti itseohjautumiseen ja luotat luoviin taitoihin, auktoriteeteihin ja säännöt eivät koske sinua. Voit kiertää liialliset määräykset.

Työn ja organisoinnin tulee antaa sinun ajatella luovasti ja analysoida asioita. Työstä voi tulla tylsää, jos uusia haasteita ei tule tasaisesti. Tiede ja teknologia voivat kiinnostaa sinua. Voit työskennellä yrittäjänä, professorina, johtajana tai valokuvaajana.

Tässä on esimerkkejä ammateista ja yleisistä ammateista, jotka saattavat sopia sinulle:

Henkilöstöjohtaminen – henkilöstöjohtaja, konsultti, rekrytointipäällikkö
Johtaja tai IT-asiantuntija
Johtaja (yli johto).
Liikkeenjohdon konsulttiasiantuntija – Liikkeenjohdon konsultti, controller
Journalismi
Toimittaja, kirjoittaja
Lakimies
Lääkäri
Markkinointi- ja PR-toiminta – PR-päällikkö, luova johtaja, brändikoordinaattori, liiketoimintapäällikkö
Myyntitehtävät – myyntineuvottelija, asiakaspäällikkö, avainasiakaspäällikkö, lääkeesittelijä
Näyttelijä
Peruskoulun opettaja tai lukion opettaja
On monia erilaisia ammatteja, jotka se voi tunnistaa. Se voi testata näyttelijöitä, IT-asiantuntijoita ja jopa toimijoita. Testi tekee erinomaista työtä persoonallisuuteni analysoinnissa. Pystyn samaistumaan kaikkiin kuvauksiin.

Taloudellinen riippumattomuus murtaa omalla tavallaan vanhoja malleja ja auktoriteettia. On äärettömästi asioita, jotka voidaan tehdä vain siksi, että ne on tehty aiemmin, vaikka parempiakin vaihtoehtoja on. Tässä on tärkeämpi kysymys siitä, kuinka se olisi auttanut minua ammatinvalintaprosessissani.

Testi opiskelijan ammatinvalintaan

“Olet humanisti.”

Olet myötätuntoinen ja nautit ihmisten kanssa työskentelystä. Olet hyvä kuuntelija ja tulet hyvin toimeen muiden kanssa. Saatat olla kiinnostunut muiden opettamisesta. Oletko luova? Oletko luova? Onko sinulla mielikuvitusta vai oletko kiinnostunut historiasta ja muista kulttuureista? Monipuolinen humanistinen ala saattaa olla sinua varten, jos vastasit kyllä. Joitakin mahdollisia tutkimustrendejä ovat:

– Sosiologia
– Psykologia
Filosofia
– Kasvatustiede
Filosofia
“Yhteiskuntatieteet”

Olin suorituskeskeinen. Olen nyt humanisti. Nämä testit tehtiin sen jälkeen, kun olin suorittanut testin, joten mielialani ei vaikuttanut tuloksiin. Lopputulos on varsin mielenkiintoinen. Tähän törmäsin myös kun etsin töitä. En ole vahva millään alueella, mutta voin tehdä vähän kaikkea.

Täytyy sanoa, että olen monia näistä asioista. Luovuus on mitä olen. Historia on intohimoni. Koska olen tietoinen humanistien ankarista työllistymisnäkymistä juuri nyt, en olisi valinnut mitään näistä opintopoluista.

Kuten mainitsin, MOL.fi-uranvalintakoe on täysin mitoissaan. Top 10 -listalla ei ole lennonjohtajaa. Apteekki oli kuitenkin myös koko 10 kymmenen vuotta sitten. Jotkut asiat ovat ajattomia.

On myös niin hauskaa nähdä, että kaikki testit osoittavat luovan puoleni. Elokuvatuotanto on jotain, josta pidän kirjoittamisesta ja elokuvien tekemisestä. Jos niitä ei olisi niin paljon, se olisi vielä hauskempaa.

Mielenkiintoista on, että kymmenen parhaan joukkoon kuuluu lakimies ja ykköslakimies (ero käytännössä?) Lukion viimeisinä vuosina olin epävarma, haluanko opiskella lakia vai taloustiedettä. Huono ylioppilastodistukseni johtui siitä, että päätin olla hakematta lakikouluun. Tiesin myös, että vaikka rakastin asianajajan työtä, en nauttisi kirjojen määrästä, tarkkuudesta ja lukemisesta, jotka olisivat kokemukseni lakikoulussa.

Koska tiesin, että taloustiedettä olisi helpompi opiskella ja että minulla olisi enemmän vaihtoehtoja tulevaisuudessa. Vaikka opetusministeriön tutkinto ei valmista sinua mihinkään työhön, se voi avata monia mahdollisuuksia. Tätä hypoteesia tukee tähänastinen urani IT-alalla. Suosittelen kauppatieteitä kaikille, jotka haluavat niitä harjoittaa.

Nykyinen tittelini on geneerinen yleiseksi, eli kehityspäällikkö.

Yhteenveto: Mikä ammatti sopii minulle parhaiten?

Nämä vinkit auttavat sinua tekemään oikean uran valinnan nykyisestä tilanteestasi riippumatta. Alan vaihto on edelleen mahdollista, kuten sijoittaminen.

Nuorten opiskelijoiden kannattaa nyt kuitenkin pohtia asiaa ja tehdä erilaisia testejä. Kannattaa tehdä oikea valinta, kun valitset koulutuksen parhaaksi sijoitukseksi elämääsi. Toivon, että tekstistä oli apua ja se auttoi laajentamaan elämääsi.

Voit kommentoida tuloksia tässä artikkelissa. Olisi mielenkiintoista tietää, millaisia ammatteja olet saanut ammattivalintakoneilla. Tunnistatko itsesi testituloksista?